1673

Bron mellan Kristine Kyrka och Södra hamngatan blir färdig. Europabron blir namnet eftersom fyra bildstoder som föreställer de fyra världsdelarna pryder den. Efter ett tag tas bildstoderna ner och ersätts med fyra pyramider. Europabron byter då namn till Pyramidbron.

Detta år besöker kung Karl XI Göteborg. Kungen och hans följelagare inkvarteras i det nya rådhuset på Stora torget. Med anledning av besöket anbefalls att stadens bryggor skall målas röda, samt att gatan utanför Kristine Kyrka skall stensättas och att hamnen skall pålas.

Källa:Göteborg genom tiderna.

Kommentarer

comments

Om Helio Duarte

Tidigare projektledare för "Alla tiders Göteborg" som ursprungligen var ett EU-projekt inom ramen för Göteborgs stadsmuseum. Mitt ansvar som projektledare var att erbjuda arkeologer och kulturvetare utbildning i mediahantering (photoredigering bla) och html-teknik. I samband med projektet skapades också en webb/hemsida om Göteborgs historia, det som idag är sajten för Göteborgs Historia med tillhörande Facebookgrupp. Riksantikvarieämbetets förtjänstmedalj 2013!
Det här inlägget postades i Kalendariet och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna!