1939

Vid höstterminens början upprättas en Latinlinje vid Göteborgs Högre Läroverk som samtidigt ändrade namn till Vasa Högre Läroverk.

Den 29 november invigs Göta älvbron av komunikationsminister XX. Närvarnade är representanter för hamnförvaltningarna i Köpenhamn, Oslo, Helsingfors och Göteborg.

Dr Hugo Hammar och fru Märta Lundgren donerar 500 000 kronor vardera för forskning inom sjöfart. Donationerna möjliggör för Chalmers Tekniska Högskola att bygga en skeppsprovningsränna.

Detta år gjorde funktionalismen sitt intåg på paradgatan Kungsportsavenyn. ”Funkispalatsen” på nummer- 14 och 25 är ritade av arkitekt Nils Olsson.

Kommentarer

comments

Om Helio Duarte

Tidigare projektledare för "Alla tiders Göteborg" som ursprungligen var ett EU-projekt inom ramen för Göteborgs stadsmuseum. Mitt ansvar som projektledare var att erbjuda arkeologer och kulturvetare utbildning i mediahantering (photoredigering bla) och html-teknik. I samband med projektet skapades också en webb/hemsida om Göteborgs historia, det som idag är sajten för Göteborgs Historia med tillhörande Facebookgrupp. Riksantikvarieämbetets förtjänstmedalj 2013!
Det här inlägget postades i Kalendariet och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna!