1931

Picture of Carl Skottsberg and wife, Swedish p...

Image via Wikipedia

Den 8 januari öppnas i Göteborgs Musei Etnografiska avdelning en omfattande utställning av etnografiska och arkeologiska nyförvärv från sydamerikanska indiankulturer.

En okänd givare donerar 200 000 kronor till Göteborgs Högskola för att den skall upprätta en personlig professur i botanik. Till dess förste innehavare utses professor Carl Skottsberg.

Den 12 september får högskolan motta 50 000 kronor av fru Anna-Ida Broström. Pengarna läggs till en tidigare donation av familjen Broström på 300 000 kronor. Summan skall användas till att bekosta en professur i etnografi.

Den 24 september avtäcks den staty som förknippas med Götaplatsen. Carl Milles ”Poseidon” har sedan dess blivit en symbol för staden Göteborg.

Kommentarer

comments

Om Helio Duarte

Tidigare projektledare för "Alla tiders Göteborg" som ursprungligen var ett EU-projekt inom ramen för Göteborgs stadsmuseum. Mitt ansvar som projektledare var att erbjuda arkeologer och kulturvetare utbildning i mediahantering (photoredigering bla) och html-teknik. I samband med projektet skapades också en webb/hemsida om Göteborgs historia, det som idag är sajten för Göteborgs Historia med tillhörande Facebookgrupp. Riksantikvarieämbetets förtjänstmedalj 2013!
Det här inlägget postades i Kalendariet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna!