1671

Detta år exporteras 975 tunnor hasselnötter från Göteborg, vilket visar att hasselbuskar är vanliga i trakten. De blir snart alltmer sällsynta. 1679 har exporten sjunkit till 687 tunnor och 1684 är den nere i endast 350 tunnor.

1671 existerar den så kallade Danska gästgivargården vid Redberget. Namnet kommer av att danska postryttare på väg mot Norge icke får rida genom staden. Däremot har danskarna tillstånd att hålla en väg i ridbart skick runt Göteborg över Örgryte för sina kurirer. Dessa stannar uppe vid gästgivaregården på Redberget för mat och dryck åt sig själva och sina hästar. Vägen mellan Redbergplatsen och Sankt Sigrfridsplan heter sedan dess Danska vägen.

Källa:Göteborg genom tiderna.

Kommentarer

comments

Om Helio Duarte

Tidigare projektledare för "Alla tiders Göteborg" som ursprungligen var ett EU-projekt inom ramen för Göteborgs stadsmuseum. Mitt ansvar som projektledare var att erbjuda arkeologer och kulturvetare utbildning i mediahantering (photoredigering bla) och html-teknik. I samband med projektet skapades också en webb/hemsida om Göteborgs historia, det som idag är sajten för Göteborgs Historia med tillhörande Facebookgrupp. Riksantikvarieämbetets förtjänstmedalj 2013!
Det här inlägget postades i Kalendariet och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna!