1933

Göteborgs Handels och Sjöfartstidning får en skarp protest från riksminister Herman Göring med anledning av tidningen ständig skriver artiklar som kritiserar Hitlers och nazistregimens sätt att styra i Tyskland.

Den 14 juni invigs Sjöfartsmuseet i Gamla Varvsparken av konung Gustav V. I parkområdet mot Stigbergstorget avtäcks samtidigt en minnesvård över första världskrigets sjöoffer, den s k Kampanilen, plus en byst av redaren Axel Broström. Museet får samtidigt en donation för inrättande av ett sjöfartsinstitut med laboratorium för experimentell forskning.

Kommentarer

comments

Om Helio Duarte

Tidigare projektledare för "Alla tiders Göteborg" som ursprungligen var ett EU-projekt inom ramen för Göteborgs stadsmuseum. Mitt ansvar som projektledare var att erbjuda arkeologer och kulturvetare utbildning i mediahantering (photoredigering bla) och html-teknik. I samband med projektet skapades också en webb/hemsida om Göteborgs historia, det som idag är sajten för Göteborgs Historia med tillhörande Facebookgrupp. Riksantikvarieämbetets förtjänstmedalj 2013!
Det här inlägget postades i Kalendariet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna!