1865

I juni invigs den katolska kyrkan ”S:t Joseph” vid Spannmålsgatan.

Göteborgs Musei Rit och Målarskola öppnar i nuvarande Stadsmuseets lokaler på Norra Hamngatan. Skolan kommer till genom initiativ av redaktören S. A. Hedlund, grosshandlaren Bengt Erland och konstnären Geskel Saloman. Den senare blir skolans förste föreståndare.

Klockan 9 på morgonen den 29 november siktar två fiskare i Askimsviken en jätteval som strandat på ett grund ca 35 meter från land. Fiskarna attackerar valen under hela dagen och det dröjer till nästa dag innan bjässen slutligen ger upp andan. Numera finns den att beskåda på Göteborgs Naturhistoriska museum.

Kommentarer

comments

Om Helio Duarte

Tidigare projektledare för "Alla tiders Göteborg" som ursprungligen var ett EU-projekt inom ramen för Göteborgs stadsmuseum. Mitt ansvar som projektledare var att erbjuda arkeologer och kulturvetare utbildning i mediahantering (photoredigering bla) och html-teknik. I samband med projektet skapades också en webb/hemsida om Göteborgs historia, det som idag är sajten för Göteborgs Historia med tillhörande Facebookgrupp. Riksantikvarieämbetets förtjänstmedalj 2013!
Det här inlägget postades i Kalendariet och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna!