Kronprinsessan Victoria inviger romska folkhögskolan i Göteborg

Fredagen den 21 september kommer kronprinsessan Victoria till Agnesberg i Göteborg för att inviga Nordens första folkhögskola för romer. Västra Götalandsregionen har stöttat skapandet av skolan genom olika bidrag.

Romska folkhögskolan är idag en filial till Göteborgs folkhögskola men kommer inom ett par år att bli en självständig rörelsefolkhögskola med föreningen Romani Studies Institut som huvudman.

Skolan ligger i nyrenoverade lokaler i Gamla Röseredsgården i Agnesberg. Skolan har bedrivet undervisning sedan i januari i år men invigs nu högtidligen av kronprinsessan. Skolan har idag 43 studerande och ett trettiotal i kö till studier. Kurserna vid skolan bedrivs på grundskole- och gymnasienivå och inriktningen är förutom kärnämnesstudier även studier i romernas historia, kultur och språk.

Representanter från media är mycket välkomna vid invigningen.

Tid: Klockan 11.00 – invigning av kronprinsessan Victoria

Plats: Gamla Röseredsgården i Agnesberg, Ramnebacken 33

Källa: Västra Götalandsregionen

Kommentarer

comments

Om Helio Duarte

Tidigare projektledare för "Alla tiders Göteborg" som ursprungligen var ett EU-projekt inom ramen för Göteborgs stadsmuseum. Mitt ansvar som projektledare var att erbjuda arkeologer och kulturvetare utbildning i mediahantering (photoredigering bla) och html-teknik. I samband med projektet skapades också en webb/hemsida om Göteborgs historia, det som idag är sajten för Göteborgs Historia med tillhörande Facebookgrupp. Riksantikvarieämbetets förtjänstmedalj 2013!
Det här inlägget postades i Vad hände när? och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna!