1721

Salen ovanför stadshögvaktens lokaler i stadshuset upplåts åt en herr von Qvanten, för att han där skall kunna ge teaterföreställningar.

Den 15 april drabbas Göteborg av en katastrof när en brand tar sig så illa att 213 hus eldhärjas i centrum. Bland de byggnader som brinner är domkyrkan och gymnasiet. Enligt landshövding blev stadens bästa kvarter lågornas rov.

Fredrik Henrik af Chapman föds i Göteborg. Han är son till en engelsk kapten i svensk tjänst. Chapman visar tidigt talang för skeppbyggnadskonsten och får vid 19 års ålder en spanienfarare byggd enligt egna ritningar. Han kommer med tiden att betraktas som Sveriges främsta skeppskonstruktör och dör 1808 i Karlskrona.

Källor: Göteborg genom tiderna och Nordisk familjebok.

Kommentarer

comments

Om Helio Duarte

Tidigare projektledare för "Alla tiders Göteborg" som ursprungligen var ett EU-projekt inom ramen för Göteborgs stadsmuseum. Mitt ansvar som projektledare var att erbjuda arkeologer och kulturvetare utbildning i mediahantering (photoredigering bla) och html-teknik. I samband med projektet skapades också en webb/hemsida om Göteborgs historia, det som idag är sajten för Göteborgs Historia med tillhörande Facebookgrupp. Riksantikvarieämbetets förtjänstmedalj 2013!
Det här inlägget postades i Kalendariet och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna!