1995

Tidningen GT återuppstår i Göteborg. Sedan 1990 har den tillsammans med Kvällsposten i Malmö utkommit under namnet iDAG. Vid sammanslagningen hade de båda kvällstidningarna en gemensam upplaga på 210 000 exemplar. Den sjönk efterhand ner till 145 000 exemplar. Med återtagandet av sitt gamla namn GT hoppas tidningen på att profilera sig som göteborgnas kvällstidning.

Alla tolkvolontärer som var med under VM i Friidrott i Göteborg 1995

Världsmästerskapen i friidrott går av stapeln på Nya Ullevi den 4-13 augusti. Det är det största idrottsevengemang som arrangerats i Sverige. Förutom den sportsliga festen firas VM rejält i Göteborgs centrum. Det beräknas att 100 000 människor trängs enbart på Avenyn under de mest hektiska VM-kvällarna. 300 000 liter öl går åt i sommarhettan.

Natten mot den 17 november slås Göteborg helt ut av den värsta snöstormen i mannaminne. Vägarna blåser igen och bilister fastnar i snödrivorna. Spårvägen ställer in sina turer och på dagen uppmanas göteborgarna att hålla sig hemma. Arbetsplatser, affärer och skolor står helt stilla. På sjukhusen blir den personal som jobbat under natten kommenderad att stanna kvar på grund av nödläget. Bästa sättet att ta sig fram är på skidor eller med terrängfordon.

Boktips: Snöstorm och mandeldoft av Camilla Läckberg

Kommentarer

comments

Om Helio Duarte

Tidigare projektledare för "Alla tiders Göteborg" som ursprungligen var ett EU-projekt inom ramen för Göteborgs stadsmuseum. Mitt ansvar som projektledare var att erbjuda arkeologer och kulturvetare utbildning i mediahantering (photoredigering bla) och html-teknik. I samband med projektet skapades också en webb/hemsida om Göteborgs historia, det som idag är sajten för Göteborgs Historia med tillhörande Facebookgrupp. Riksantikvarieämbetets förtjänstmedalj 2013!
Det här inlägget postades i Kalendariet och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna!