1891

Boktips: Bilden av Göteborg II: färgfotografier 1910-1970

16/4 beslutade stadsfullmäktige att godkänna beredningens förslag till ny vattenledning från pumpverk, i Alelyclyckan vid Götaälv, till reservoarer i Landala och Masthugget. Kostnaden skulle uppgå till 1,150,000 kr.

28/5 beslutade stadsfullmäktige att teckna för 500.000 kr aktier i järnvägen Göteborg-Borås.

28/5 beslutade stadsfullmäktige att genom expropriation förvärva sig rätten till att utlägga Strandgatan från Sänkverket till Barlastkajen.

15/6 öppnades konstutställning i Valand under prins Eugens presidium.

15/6 öppnades konstslöjdutställning i slöjdföreningens skola.

Öppnades samtidigt med lantbruksutställningen diorama vid Vasagatan. Det är sedermera borttaget.

7-9/8 hade svenska kennelklubben en hundutställning i ridhuset vid Engelbrektsgatan.

15/9 öppnades Göteborgs högskola högtidligen i dess av staden för hyrda lokal vid hörnet av Södra Vägen och Parkgatan (f.d realgymnasium). Statsrådet Gunnar Wennerberg förklarade högskolan öppnad.

Beslutade stadsfullmäktige kostnadsfritt upplåta tomt, belägen mellan Vega- och Lilla Vegagatorna vid Slottsskogsparken, för uppförande av nytt fattighus (det s. k. ålderdomshemmet).

Anslog stadsstadsfullmäktige 25.000 kr. till vidtagande av åtgärder mot Koleran, för den händelse sjukdomen skulle uppträda i Göteborg.

Källor: Kronologiska anteckningar rörande Göteborg

Kommentarer

comments

Om Helio Duarte

Tidigare projektledare för "Alla tiders Göteborg" som ursprungligen var ett EU-projekt inom ramen för Göteborgs stadsmuseum. Mitt ansvar som projektledare var att erbjuda arkeologer och kulturvetare utbildning i mediahantering (photoredigering bla) och html-teknik. I samband med projektet skapades också en webb/hemsida om Göteborgs historia, det som idag är sajten för Göteborgs Historia med tillhörande Facebookgrupp. Riksantikvarieämbetets förtjänstmedalj 2013!
Det här inlägget postades i Kalendariet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna!