Sveriges vackraste polisstation

Polishuset i slottskogen, bild: Helio Duarte

Slottsskogen är som bekant ett av flera vackra grönområdet i Göteborg. Denna sköna park har sedan länge varit ett älsklingstillhåll för många göteborgare. Här har det dansats och musicerats under många decennier.

För ordningen i Slottsskogen var det kring sekelskiftet betryggande sörjt när dansen gick i berg och backar. Bråk förekom naturligtvis – då som nu- Den idylliska polisstationen, som fortfarande finns kvar (nu som museal raritet) var på 1920-talet bemannad med 6 poliser. Överförfriskade dansörer och bråkstakar fick med dessa handfasta poliser att göra. Var man alltför motsträvig åkte man i ”Sveriges vackraste polisstation”.

Text: Per Sundberg
Källa: Vi från Vega 1986-1996

Kommentarer

comments

Om Helio Duarte

Tidigare projektledare för "Alla tiders Göteborg" som ursprungligen var ett EU-projekt inom ramen för Göteborgs stadsmuseum. Mitt ansvar som projektledare var att erbjuda arkeologer och kulturvetare utbildning i mediahantering (photoredigering bla) och html-teknik. I samband med projektet skapades också en webb/hemsida om Göteborgs historia, det som idag är sajten för Göteborgs Historia med tillhörande Facebookgrupp. Riksantikvarieämbetets förtjänstmedalj 2013!
Det här inlägget postades i Stadens delar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna!