Trafiksystemet i början av 1900-talet

Vid sekelskiftet var trafikmönstret långt mer mångskiftande än vad det är idag. Det vanligaste sättet att förflytta sig har alltid varit till fots. Det vanligaste fordonet var häst och vagn och hästtrafiken hade ökat mycket fram till sekelskiftet.

En del kritiker menar att det var början till stadskulturens förstörelse när stadsgatan förvandlades till trafikled. Stadsgatans funktion vat att leda till husen, men ju mer trafik som släpps genom en gata desto mindre karaktär av gata får den och till sist tjänar den bara till att leda förbi husen.

År 1900 kördes den första ”lastautomobilen” i Göteborg, men det dröjde ytterligare tjugo år innan motorfordon blev en vanlig syn på gatorna. 1879 togs den första hästspårvagnen i bruk och 1901 den första taxibilen. I denna utvecklingsperiod kom cyklisterna; i folks tycke till en början som sportfantaster. Från sekelskiftet och framåt blev dock cykeln ett allt vanligare transportmedel.

Källa: Göteborgs utbyggnad – Några bidrag till Göteborgs stadsbyggnadshistoria

Kommentarer

comments

Om Helio Duarte

Tidigare projektledare för "Alla tiders Göteborg" som ursprungligen var ett EU-projekt inom ramen för Göteborgs stadsmuseum. Mitt ansvar som projektledare var att erbjuda arkeologer och kulturvetare utbildning i mediahantering (photoredigering bla) och html-teknik. I samband med projektet skapades också en webb/hemsida om Göteborgs historia, det som idag är sajten för Göteborgs Historia med tillhörande Facebookgrupp. Riksantikvarieämbetets förtjänstmedalj 2013!
Det här inlägget postades i Vad hände när? och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna!