1886

Den 16 augusti inviger Göteborgs Konstförenings sin nya byggnad Valand med en stor utställning.
Byggnaden hyser förutom utställningslokaler åt konstföreningen även Musei Rit och Målarskola som flyttar till Valand från museilokalerna på Norra Hamngatan. Valands arkitekt är Ernst Krüger

Den 17 oktober invigs Lundby nya kyrka på Hisingen. Arkitekt är Adrian Peterson. Invigningen innebär att Lundby gamla kyrka med anor från 1300-talet stängs.

I november står Epidemisjukhuset i Annedal färdigt. Arkitekt är Adrian Peterson.

Adrian Peterson har även ritat den stora villa som Carl Wijk låter bygga vid Parkgatan detta år.Villan är i renässansstil och har dekorerationer av artisten Reinhold Callamander och skulptören Edvard Brambeck. Direktör Gustav Werner köper senare villan och testamenterar den till Göteborgs stad.

Kommentarer

comments

Om Helio Duarte

Tidigare projektledare för "Alla tiders Göteborg" som ursprungligen var ett EU-projekt inom ramen för Göteborgs stadsmuseum. Mitt ansvar som projektledare var att erbjuda arkeologer och kulturvetare utbildning i mediahantering (photoredigering bla) och html-teknik. I samband med projektet skapades också en webb/hemsida om Göteborgs historia, det som idag är sajten för Göteborgs Historia med tillhörande Facebookgrupp. Riksantikvarieämbetets förtjänstmedalj 2013!
Det här inlägget postades i Kalendariet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna!